- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Parmezán 25 % průměr | 10 |
Mléko Tatra light 4 % tuku | 20 |
Víno bílé suché | 20 |
Paprika červená | 80 |
Cibule | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Brokolice | 150 |
Těstoviny průměr syrové | 30 |
Kuřecí prsa | 80 |
Energetická hodnota celkem: 1635 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za občasného míchání na něm pod pokličkou dusíme cibuli, na proužky nakrájenou papriku, rozmarýn a tymián doměkka. Mezitím uvaříme těstoviny. Na poslední 4 minuty vaření k nim přidáme brokolici. Teplotu pod pánví o něco zvýšíme a k cibuli s paprikou přimícháme kuřecí maso, víno a trochu pepře. Promícháme. Přidáme smetanu a necháme prohřát. Těstoviny s brokolicí slijeme, vyklopíme na nahřátou servírovací mísu a přelijeme je kuřecí směsí. Před podáváním ozdobíme snítkami rozmarýnu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.